Help, er is een nieuwe lockdown! Hoe blijf ik fit?
Blijf fit tijdens de lockdown

Er is afgelopen zaterdag een harde lockdown aangekondigd, we zijn inmiddels in de derde lockdown beland. Het raakt het hele land, want het is niet makkelijk om opnieuw de pauzeknop in te drukken. Hetzelfde geldt voor sporten, want ook de sportscholen moeten nu helaas ook overdag de deuren sluiten. We vinden het heel naar dat het zo loopt, maar één van onze krachten is positief blijven, ook in de moeilijkere periodes. Daarom hebben wij onze favoriete tips op een rij gezet. Blijf vooral even hangen om handige, makkelijke tips te vinden!

1. Just Dance!

Just dance! Nee maar echt, probeer het eens uit. Weet je nog die middagen die je vroeger vulde met bezigheden zoals Just Dance? Met de nieuwe lockdown hoeft dat helemaal niet meer in het verleden te liggen. Het is namelijk een effectieve en mega leuke manier om toch aan je bewegingsdoelen te komen. Misschien heb je geen Wii of Playstation (meer), dan kun je er ook voor kiezen om Just Dance op YouTube op te zoeken. Er staan ontzettend veel video’s met de leukste dansjes op het platform. Tip voor de moeders onder ons: probeer dit eens met je kinderen, we weten zeker dat het een leuke manier voor hen is om hun energie kwijt te kunnen en gezond te blijven.

2. Nieuwe lockdown? YouTube is je beste vriend

Op YouTube kun je nog veel meer sport vinden dan alleen Just Dance. Waarschijnlijk een stuk meer dan dat je verwacht. Het assortiment is enorm: er zijn video’s die zich focussen op krachttrainingen voor thuis, er zijn cardio video’s waarin je gaat wandelen met iemand, er zijn ontzettend veel HIIT trainingen en YouTube staat vol met allemaal instructeurs die samen met jou gaan sporten. Denk dan bijvoorbeeld aan Yoga, Pilates en Zumba instructeurs. We kunnen hiernaast nog een hele hoop andere opties opgeven, maar je snapt het idee: de keuze is reuze, dus er is altijd een optie om te sporten.

3. Sport met een vriend tijdens de lockdown

Gelukkig mogen we nog steeds andere mensen ontvangen en naar anderen toe. Onze tip is om daar goed gebruik van te maken, want misschien heb jij er wel moeite mee om alleen te sporten. Of misschien beoefen je wel een sport die je moeilijk alleen kunt doen. Schroom dan niet en benader iemand uit je kring of sportgroep en vraag of zij er net als jij behoefte aan hebben om samen met iemand anders te sporten. Je kunt bijvoorbeeld samen bij iemand thuis gaan sporten, maar je kunt er ook voor kiezen om samen de hort op te gaan. Let hierbij wel goed op de maatregelen die door de overheid zijn gesteld. Spreek alleen met elkaar af zonder verkoudheidsklachten en probeer toch zo veel mogelijk afstand te houden.

4. Gebruik deze tijd om nieuwe sporten te ontdekken

Misschien ben je wel helemaal vastgeroest in je gewoontes en je vaste sport. Dat is goed, maar soms is het ook leuk om eens uit je comfort zone te komen. De powerlifters en vaste fitness fanaten zijn nu bijna genoodzaakt om een andere tak van de sport te gaan beoefenen om fit te blijven. Probeer juist daarom het positieve ervan in te zien. Nee, het is niet leuk, maar het kan wel een nuttige tijd zijn om nieuwe dingen te proberen of actief te werken aan je conditie. Er zijn genoeg mogelijkheden, je moet ze alleen even opzoeken.

5. Maak korte wandelingen

Heel cliché, maar echt waar. Veel mensen zitten nu nog meer thuis. Dan mis je toch een paar stappen, een fietstocht of een andere vorm van beweging. De verleiding om de hele dag heel weinig beweging op te zoeken tijdens de lockdown is groot. Zorg daarom dat je genoeg blijft bewegen. Misschien is heel intensief sporten nu niet helemaal voor jou weggelegd, maar dan is het maar al te goed om in je pauze even een blokje om te doen. Het wordt aangeraden om minimaal een halfuur per dag te lopen. Je kunt dit in één keer doen, maar je kunt het ook opsplitsten in twee wandelingen. Zo blijf je in beweging, kom je ook nog eens uit je huis en maak je, je hoofd leeg.

We hopen dat je wat hebt aan onze tips en ook in deze lockdown fit en sterk kunt blijven. Heb je er moeite mee in de maand december? Bekijk deze blog, hierin geven we onze tips om ook gezond te blijven tijdens de feestmaand van het jaar. Stay save!

Laatste berichten

De coach in Zwolle en omgeving voor jong en oud