Blijf water drinken, ook in de koude wintermaanden!
blijf ook in de winter genoeg water drinken

Dat het drinken van water ontzettend belangrijk is weet je inmiddels wel. Je krijgt dagelijks artikelen op je bord geschoven die het keer op keer herhalen. Toch, ondanks dat je het weet drink je misschien niet genoeg water. Misschien kom je er niet aan toe of misschien vind je de smaak van water gewoon te saai. In dit artikel kun je terugvinden hoeveel water jouw lichaam nodig heeft, geven we je een aantal tips om je doel te bereiken en hebben we een aantal variaties van een “saai” glas water op een rijtje gezet.

Bereken gemakkelijk hoeveel water jij dagelijks moet drinken

Om te beginnen moet je weten hoeveel water je lichaam nodig heeft. Je hebt waarschijnlijk vaak gehoord dat dit standaard twee liter is, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Dat is alleen van toepassing op mensen die het gemiddelde lichaamsgewicht én de gemiddelde lengte hebben. Niet iedereen is hetzelfde, dus we hebben een handige formule gevonden waarmee je jouw perfecte inname kunt berekenen. Volgens Waterlogic is de waterbehoefte te berekenen doormiddel van de volgende formule: 0,03 x jouw gewicht. De uitkomst is het aantal liters water wat je per dag moet drinken. Weeg je 60 kilo? Dan moet jij dus 1,8 liter per water drinken. Reken maar na.

Waarom moet ik zoveel water drinken?

Misschien voelt het onnatuurlijk om zo veel te drinken. Vooral aan het begin, wanneer je lichaam aan het aanleren is om meer water te gaan drinken is het mogelijk om tegen dit probleem aan te lopen. Je forceert jezelf om te drinken, zelfs wanneer je helemaal geen dorst hebt en misschien zelfs wel vol zit. Toch wordt het aangeraden door specialisten, maar waarom? Het lichaam is wat het eet en drinkt. Als je heel veel cola drinkt, drink je veel toegevoegde suikers, kleurstoffen, smaakstoffen, etc. In water zit helemaal niks, in sommige gevallen wel kalk. Je hebt zoveel vloeistof nodig, omdat je lichaam voor een groot percentage uit water bestaat (man 65%, vrouw 60%). Om goed gebalanceerd te blijven moet je voldoende drinken. Het aller gezondste, meest reinigende drankje die je dan kunt kiezen is dan water. Vind je het moeilijk om veel te drinken, omdat je het simpelweg vergeet? Neem een halve liter of literfles mee, zelfs als je gewoon thuis bent. Zodra die fles op is, heb je toch al weer een halve of hele liter opgedronken!

Maak gebruik van een app

Veel mensen vinden het moeilijk om genoeg water te drinken en daar hebben applicatieontwikkelaars goed gebruik van gemaakt. Er zijn ontzettend veel apps ontwikkeld die kunnen helpen met het verbeteren van je drinkgewoonten. Een leuk voorbeeld van zo’n app is: Plant Nanny. De naam verklapt het doel van de app al een beetje, want met deze app ga jij een plant verzorgen. De plant krijgt net zo veel water als jouw lichaam. Dus elke keer dat jij een glas water pakt mag je de plant water geven. Als de plant niet genoeg water krijgt, zal hij uitdrogen en het doel is om dat te voorkomen.

Water drinken makkelijker maken

Nu je precies weet hoeveel je moet drinken, waarom je zoveel moet drinken en de app is geïnstalleerd heb je alle handvatten om genoeg water te gaan drinken. Wij hebben nog een leuke tip: probeer Slimpie. Slimpie is ranja die bijzonder laag in calorieën is. Het is zeker niet zo goed als water, omdat er natuurlijk wel kleur- geur en smaakstoffen aan toe zijn gevoegd om het de siroop te maken. Toch is het, het proberen waard als je moeite hebt met genoeg drinken. Zo krijg je dan alsnog genoeg water binnen. Probeer de glazen ranja wel te minimaliseren en vooral veel water te drinken. Andere manieren om water drinken leuker te maken zijn: schijfjes komkommer aan het water toevoegen, citroen of limoen bij het glas water te doen of wat fruit aan water toe te voegen.

Wil je graag je eet- en drinkgewoontes verbeteren, maar heb je hier moeite mee? Neem contact op met Robby’s coaching en dan gaan wij kijken naar wat we voor jou kunnen doen!

Laatste berichten

De coach in Zwolle en omgeving voor jong en oud