Weerbaarheidstrainingen in Zwolle
weerbaarheidstraining in Zwolle

Helaas zijn er vandaag de dag nog steeds kinderen die gepest worden door hun medeleerlingen. Dit heeft uiteraard een grote impact op deze kinderen. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar het onderwerp. Zo blijkt het dat het zelfbeeld van kinderen enorm kan dalen, dat ze vertrouwen in leeftijdsgenoten verliezen en dat ze zelfs niet meer naar school durven te gaan. Dat is natuurlijk ontzettend ongezond. In deze blog gaan we iets dieper in op pesten, de gevolgen op lange & korte termijn en vertellen we iets meer over de eventuele oplossing.

Kinderen die gepest worden

Kinderen die gepest worden hebben dus te maken met veel negatieve gevoelens. Zelfs kinderen die sterk in hun schoenen staan, kunnen na de gemene woorden van de pesters slecht over zichzelf gaan denken. Je merkt als ouder of dierbare dat ze slechter in hun vel gaan zitten. Niet alleen mentaal, het lichaam kan er ook last van krijgen. Pestslachtoffers krijgen vaak te maken met onder andere: hoofdpijn, buikpijn en slapeloosheid. Daarnaast zien we vaak dat veel van deze kinderen in angst leven. Ze voelen de angst om niet goed genoeg te zijn, om “lelijk” of “dom” gevonden te worden. Daarom is het ook veel voorkomend dat deze groep kinderen sociaal liever wat meer afstand bewaart. Zichzelf opsluiten is dan vaak ook comfortabel voor deze kinderen. Als ouder is dit moeilijk, want je wil natuurlijk je kind uit zijn of haar schulp trekken. Als dit het geval is, kun je kiezen om eens weerbaarheidstrainingen (in Zwolle) te proberen.

Volwassenen met een lage weerbaarheid

Veel kinderen ervaren gepest worden als een traumatische ervaring. Dat is iets wat hen vaak blijft achtervolgen. In sommige gevallen hebben volwassenen nog last van het feit dat ze vroeger gepest zijn. Veel mensen verliezen hun assertiviteit, omdat ze simpelweg niet meer durven om assertief te zijn. Dit is als volwassene erg lastig, want je hebt assertiviteit nodig. Daarnaast zien we vaak dat mensen die in het verleden gepest zijn zich liever terugtrekken. Ook worden veel mensen, zelfs op latere leeftijd onzeker. In al deze gevallen zijn weerbaarheidstrainingen nuttig, ze helpen je om steviger in je schoenen te staan.

Weerbaarheidstrainingen in Zwolle

Helaas herkennen te veel individuen zich in het profiel wat we net geschetst hebben. Daarom hebben wij weerbaarheidstraining in ontwikkeld. Deze trainingen zijn één op één en hierbij kijken we helemaal naar jou. Ieder verhaal is anders en we willen dat iedereen het beste uit zichzelf kan halen. Kinderen die onzeker zijn hebben een andere aanpak nodig dan volwassenen die willen werken aan hun missende assertiviteit. Misschien vind je het een beetje spannend om een afspraak voor je kind of jezelf in te plannen. Neem daarom eerst vrijblijvend contact met ons op, want wij vertellen je graag wat je kunt verwachten bij Robby’s coaching.

Laatste berichten

De coach in Zwolle en omgeving voor jong en oud