Schrap slechte dagen en maak iedere dag positief
Maak elke dag positief

We hebben het allemaal wel eens, een valse start van de dag. Je verslaapt je, je haar wil niet meewerken, je laat de doos ontbijtgranen vallen, je komt te laat en net op het moment dat je denkt dat het niet erger kan kom je erachter dat je band lek is. Dat noemen we nou een typische pechdag. Maar een paar vervelende gebeurtenissen hoeven gelukkig niet de rest van dag in te vullen. Aan het begin van de dag weet je nog niet wat je te wachten staat, misschien ontmoet je de liefde van je leven vandaag wel, vandaag op deze negatieve pechdag… Het kan allemaal. Vind je het moeilijk om koel en positief te blijven na een slechte start? Dit zijn onze tips.

1. Neem tijd voor jezelf, ook als je geen tijd hebt

Je hebt een vervelende start van de dag gehad en de moed is eigenlijk al een beetje in de schoenen gezakt, wat kun je dan het best doen?
A: je erbij neerleggen dat de rest van de dag een negatieve ondertoon zal hebben of B: er even tussenuit glippen en drie minuten nemen om je hoofd wat koeler te maken om zo de rest van de dag positiever door te gaan?

Ons voorkeur gaat uit naar B. Probeer op een dag als deze even de rust op te zoeken. Een fijne manier om negatieve energie in positieve energie om te zetten is ademen. Of iets specifieker: ademhalingsoefeningen. Adem vier seconden in, adem vijf seconden uit. Zo focus je, je heel even op het hier en nu. Het fijne aan dit is, is dat het altijd kan. Misschien moet je het even uitstellen als je, je school- of werkdag aftrapt met een belangrijke toets of meeting, maar het kan over het algemeen altijd. Ga gewoon even naar het toilet of naar een andere rustige ruimte en pak een paar minuten rust.

2. “Mijn dag is goed en positief”

Affirmeren is ook een hele nuttige manier om jouw negatieve dag te transformeren tot een goede dag, maar wat is affirmeren? Als je affirmeert dan pak je een positieve gedachte en dan herhaal je dat keer op keer. Uiteindelijk houd je, je hersenen voor de gek en gaan ze dit geloven. Wij mensen hebben snel de neiging om dingen negatief in te gaan zien als er wat vervelende dingen zijn voorgevallen in een korte periode. Met affirmeren blijf je daar niet in hangen, helemaal niet zelfs. Je draait het om. In plaats van: “Wat heb ik een vervelende dag” te denken, denk je: “Mijn dag is leuk, ik heb veel plezier vandaag en er staat me veel geluk te wachten”. Positief, toch?Probeer de volgende keer dat je merkt dat je negatief begint te denken die gedachtes dus om te draaien. Affirmeren is niet alleen fijn om te gebruiken tijdens een minder goede dag, het kan sowieso een fijne manier zijn om je dag mee te beginnen. Even wat positieve woorden tegen jezelf zeggen kan nooit kwaad. Veel mensen zweren erbij, omdat ze zeggen dat affirmeren hun leven een stuk blijer, beter en positiever heeft gemaakt. Gewoon lekker uitproberen dus.

3. Luister naar muziek die jou blij en positief maakt

Eigenlijk gaat deze tip hand in hand met de vorige tip. Op het moment dat jij chagrijnig bent van een valse start, gaan negatieve liedjes dit gevoel alleen maar versterken. Kies daarom juist voor de liedjes die jou blij maken. Dat kan alles zijn: lekkere meezing-liedjes of nummers die nostalgie opwekken. Zolang jij er maar blijer van wordt, want het is belangrijk dat jij je slechte gemoedstoestand de baas kan zijn. Weet je niet helemaal wat je moet luisteren? Zet gewoon een happy-playlist aan op YouTube, Apple Music, Spotify of op een andere muziekservice. Geen muziek kan natuurlijk ook, het is maar net wat jou blij maakt.

Wij hopen dat jij de koers van negatieve dagen met deze tips kunt omdraaien. Misschien vind je het wel heel lastig om je hoofd koel te houden in benauwde situaties of weet je niet hoe je met veel negativiteit om moet gaan. Robby’s coaching kan je daarin ondersteunen. Wij bieden verschillende diensten, maar ook persoonlijke coaching aan. Zo kun jij het beste uit jezelf, jouw gezond en iedere dag halen.

Laatste berichten

De coach in Zwolle en omgeving voor jong en oud