Wandelen is gezond: dit zijn de beste wandel plekken in en rondom Zwolle
Mensen wandelen, fotograaf: William Fortuano

Gezondheid is voor iedereen iets anders. Voor sommigen betekent het dat ze moeten afvallen, maar voor anderen heeft het niks met gewicht te maken. Zij willen bijvoorbeeld sterker worden of gewoon even bewegen na een lange dag achter een bureau te hebben gezeten. Éen ding is zeker: je levensstijl verbeteren is niet altijd even makkelijk en iets wat binnen de kortste keren gebeurt. Wandelen daarentegen wel. Het is een toegankelijke manier om fitter te worden, fit te blijven en je hoofd te legen. Ben je inspiratieloos en weet je geen leuke wandelplekken? Geen zorgen, wij hebben vijf wandelgelegenheden in Zwolle en omstreken voor je bedacht. Dan hoef je daar in elk geval niet meer over na te denken.

1. Het Engelse werk

Iedereen uit Zwolle – of een beetje in de buurt daarvan – kent dit prachtige stukje bos waarschijnlijk wel. Je kunt ervoor kiezen om het bos in te gaan, maar als je liever over de dijk loopt kan dat natuurlijk ook. Het is een ideale plek om te wandelen, maar ook om andere sportieve activiteiten uit te oefenen. Denk bijvoorbeeld aan fietsen, hardlopen, yoga, pilates en je kunt zelfs gaan voor een pittige bootcamp sessie bij het Engelse werk. Je ziet er dan ook regelmatig mensen sporten, vooral tijdens de lockdown kwamen mensen hier massaal heen om toch aan hun beweging te komen. Een erg mooie en fijne plek om je bewegingsdoelen te behalen en je hoofd lekker leeg te maken.

2. Voor in de avonden: een centrum

Hoewel de winkels eerder dichtmoeten dan normaal en de koopavonden voor alsnog slechts een herinnering zijn, is het mega gezellig om in de avonduren door een centrum te lopen. Vooral aan het eind van het jaar/het begin van het nieuwe jaar is dit een echte aanrader. Veel winkelcentra hebben gezellige kerstverlichting hangen. En eerlijk is eerlijk: een rustig, verlicht centrum heeft zijn charme.

3. Wandelen op de heide

Aan deze lijst mag deze toeristentrekker natuurlijk niet ontbreken. De heide is een prachtig stuk natuur. Echt een plek om te genieten. Deze omgeving leent zich perfect aan zowel iedereen die een stevige wandeling wil maken, als aan hen die lekker op hun gemakje van de rustgevende omgeving willen genieten. Deze plek is ook geweldig leuk om je kinderen mee naartoe te nemen. Ze kunnen hier rennen, hier en daar een beetje klimmen en kijken naar de mooie velden.

4. Wandelen in Hattem

Hattem, ken jij het al? Een klein stadje aan de overkant van de IJssel. Hattem is een piepkleine stad, maar toch wordt het een stad genoemd. Dat komt, omdat Hattem een Hanzestad was tijdens de Tweede Wereld Oorlog. Het is dus eigenlijk een charmant dorp met de rechten van een grote stad. We raden iedereen echt aan om een rondje te lopen in het charmante stadje. De binnenstad zal je een middeleeuws gevoel geven en dat maakt het erg gezellig, veel toeristen bezoeken Hattem ook voor de warme sfeer en de historische uitstraling. 

5. Wandelen in het kabouterbos: leuk voor de kids

Iedereen heeft beweging nodig en kindjes ook. Misschien heb je kinderen, kleinkinderen, oppaskinderen, broertjes of zusjes, etc. Wij stellen voor om ze lekker mee op pad te nemen, jong geleerd is oud gedaan. Het kabouterbos is een leuke bestemming om de kleintjes mee naartoe te nemen. In dit bos, gelegen in Dronten, staan allemaal leuke kaboutertjes die je onderweg tegenkomt. Het is een activiteit, zelfs een soort van uitje die ongeveer drie kwartier zal duren.

Nu je wat leuke wandelplekken in Zwolle en omgeving hebt ontdekt is “geen inspiratie” in elk geval geen excuus meer. Misschien beoefen je al een andere sport, zoals fitness, yoga, bootcamp of voetbal. Hoewel dat allemaal heel goed is, doe je het waarschijnlijk niet dagelijks en het is onwijs belangrijk dat je elke dag beweegt. Zo houd je jouw conditie op peil, heb je een plek om je hoofd te legen en voorkom je dat je niet de hele dag krampachtig achter een bureau zit. Wandelen kan altijd en overal en wij geloven dat, dat het zo leuk maakt. Doe je nog niet aan een andere sport en weet je ook niet wat je leuk lijkt? Neem contact met ons op en dan gaan we samen kijken naar wat er bij jou past.

Laatste berichten

De coach in Zwolle en omgeving voor jong en oud